Prästlönetillgångar

artikeltumnagel
Idag fick många av oss lära sig något nytt.
Ordet prästlönetillgångar kommer från hur man en gång i tiden valde att avlöna präster inom församlingarna i Sverige.
Detta ord används än idag för att beskriva förvaltningen av jord och skogsbruksfastigheter som sker inom Kyrkans regi.
I växjö stift förvaltar Svenska Kyrkan hela 60 000 hektar jord och skogsbruksmark.
Vi fick veta om deras arbetssätt och prioriteringar där miljö och framtidstro är starka faktorer.
 
Prästlönetillgångar 2024-06-12 22:00:00Z 0

Källemo

Publicerad den 02 Jun 2024
artikeltumnagel
I torsdags fick vi besök av Karin Lundh, VD och ägare av Källemo. Karin berättade om hur allt tog sin början på konstgalleriet Spegeln i Värnamo där Karins pappa, Sven Lundh, och möbeldesigner Yngve Ekströms vägar korsades. Deras samarbete ledde fram till att Sven tog över Källemo i början på 70-talet med koncept av möbler, som bär kvalitet i stark idé, hellre än volym och pris. Genom åren har man samarbetat med flertalet kända formgivare och arkitekter men med en gemensam filosofi. Att producera långsiktigt hållbara möbler som ”tål ögats slitage” (Sven Lundh), som står emot tillfälliga trender och vars formgivning fortsätter att intressera.
Källemo Martin Eleholt 2024-06-01 22:00:00Z 0 Källemo,Möbler,Skandinaviskdesign

Kiva - Make a loan, change a life

Publicerad den 23 May 2024
artikeltumnagel
Erik Larsson tittade förbi på dagens lunch och berättade om Kiva och hur pengarna som vi lånar ut gör nytta. Kiva Microfunds är en icke-vinstdrivande organisation som möjliggör att vem som kan låna ut pengar till entreprenörer i utvecklingsländer. Då vi hela tiden lånar ut återbetalade lån igen så har pengarna vid detta lag hjälpt och gjort nytta tio gånger om. Visste du förresten att ”Kiva” betyder enighet på swahili.
Kiva - Make a loan, change a life Martin Eleholt 2024-05-22 22:00:00Z 0 Kiva

Årets Företagare

Publicerad den 16 May 2024
artikeltumnagel
Årets företagare i Gislaveds kommun gästade dagens lunch. Malin Nyberg och Marie Trevik är fjärde generationen och driver Burseryd Mekaniska AB tillsammans med sin farbror Mats-Ola Carlsson. Företaget startade 1919 med affärsidén att tillhandahålla gängade specialdetaljer till svensk industri, tex tillverkades skruv och mutter till en pianopall som funnits framför pianon i många hem. Mycket har hänt under årens lopp men affärsidén är den samma, fast idag tillverkar de även detaljer utan gängor 😊
Vi önskar er lycka till i regionfinalen av Årets företagare!
Årets Företagare Martin Eleholt 2024-05-15 22:00:00Z 0 Svarvning,Årets företagare

Rigef Plastemballage AB

Publicerad den 25 Apr 2024
artikeltumnagel
Jakob Hoof från Rigef Plastemballage AB och Wästgöta Plast AB gästade dagens lunch. Jakob berättade Rigefs historia från starten 1965 i Broaryd fram till dagens nytillbyggda lokaler i Smålandsstenar. I de nya lokalerna kommer Wästgöta Plast flytta in och på sikt slås samman med Rigef. Första flyttlasset går redan i morgon.
Miljö och hållbarhet är viktiga frågor i dag och på Rigef jobbar man hela tiden med att minska användning av icke förnybara råmaterial genom återvinning och alternativa råmaterial.
Rigef Plastemballage AB Martin Eleholt 2024-04-24 22:00:00Z 0 Filmblåsning,Rigef Plastemballage AB

Smålandsstenar Hotell & Utbildningscentrum

Publicerad den 18 Apr 2024
artikeltumnagel
Dagens lunch intogs för omväxlings skull på Smålandsstenar Hotell.
Camilla Saarinen som är en av delägarna deltog på länk då hon befann sig på annan ort för att föreläsa. Camilla berättade om de snart sex åren som passerat sedan hon, Arnold Andersson och Arvind Rosén köpte fastigheten och började resan med att renovera och bygga upp det som idag är Smålandsstenar hotell & utbildningscenter. Idag erbjuder man givetvis hotellrum men också möjligheten att gå utbildningar och att ha konferenser eller event. Målsättningen är att vara den naturliga samlingsplatsen i samhället.
Smålandsstenar Hotell & Utbildningscentrum Martin Eleholt 2024-04-17 22:00:00Z 0 Smålandsstenar Hotell

Diskus på elitnivå

Publicerad den 11 Apr 2024
artikeltumnagel
Idag fick vi besök av Johanna Emanuelsson. Johanna studerar vid Linnéuniversitetet i Växjö samtidigt som hon elitsatsar på diskus. Tio träningspass i veckan kombinerat med studier och ett extrajobb innebär full sysselsättning 😊 På meritlistan finns ett USM-guld, JSM-brons och deltagande i Landslagsutmaningen. Med stöd från hemmaklubben Villstad Gif Friidrott och ADC (Athletic Development Center) får Johanna ihop ekonomin och studieplanen för att kunna bedriva sin elitsatsning.
Frågorna haglade då vi var väldigt nyfikna på hur man får till det perfekta diskuskastet. Vi önskar Johanna lycka till med både diskusen och studierna.
Diskus på elitnivå Martin Eleholt 2024-04-10 22:00:00Z 0 Diskus,Villstad Gif

Svetsutvecklarna AB

Publicerad den 21 Mar 2024
artikeltumnagel
Mattias Bogren från Svetsutvecklarna AB gästade dagens lunch. Han berättade om hur han hjälpt företag runt om i Sverige med svetsansvar, revisioner och ren konsultering inom svetsning. Kunskapen han samlat på sig har resulterat i en egenutvecklad programvara, Svetskoordinatorn, ett ledningssystem för svetsande företag. Mattias berättade även hur han arbetar med digital marknadsföring för att nå ut till nya potentiella kunder.
Svetsutvecklarna AB Martin Eleholt 2024-03-20 23:00:00Z 0 svetsning

Vi ställer om för framtidens skull!

Publicerad den 14 Mar 2024
artikeltumnagel
Thomas Gustavsson produktionschef på Västbo Transport beskrev idag deras klimatresa och satsningar inför framtiden.
Solceller, återanvänt regnvatten till lastbilstvätten, el-lastbilar och biogas det finns mycket att prata om när det gäller framtid och transportbranschen och hela tiden kommer nya innovationer.
Västbo Transport står väl rustade och arbetar aktivt för att möta framtida behov och utmaningar.
Vi ställer om för framtidens skull! 2024-03-13 23:00:00Z 0 Biogas,Solcell,Västbo Transport

Dzenana Abdurahmanovic presenterar Axjo Group

artikeltumnagel
På dagens lunchmöte bjöds vi på en stor portion energi och stolthet av Dzenana "Nanne" Abdurahmanovic, CCO på Axjo Group. Hon berättade om deras produktion av bl.a. kabeltrummor och förvaring. Att de brinner för hållbarhet är tydligt och de ligger långt fram vad det gäller att återvinna material. Vi ser fram emot den, av Axjo Group och Tetra Pak, gemensamma satsningen att bygga en återvinningsanläggning för dryckesförpackningar i Gislaved. Det är en investering på upp till 24 miljoner euro och anläggningen planeras att driftsättas under 2025. Tack för boosten, Nanne👌
 
Dzenana Abdurahmanovic presenterar Axjo Group 2024-03-06 23:00:00Z 0

Ängabacken Ekonomikonsult

Publicerad den 01 Mar 2024
artikeltumnagel
Vår f.d. medlem Barbro Liljedahl gästade oss igår. Barbro berättade om hur hon för 8 år sedan avslutade sin anställning och startade eget inom ekonomikonsultering, Ängabacken Ekonomikonsult AB. Från dag ett har det varit fullt upp med uppdrag så som att implementera nya strukturer, redovisning och ekonomistyrning. Kunderna har hon främst i Gislaveds och Värnamos kommun men just nu tillbringas veckorna hos en kund i Vetlanda.
Ängabacken Ekonomikonsult Martin Eleholt 2024-02-29 23:00:00Z 0 Ekonomikonsult

Guvernörsbesök

Publicerad den 15 Feb 2024
artikeltumnagel
Distriktsguvernör Leif Nordlander gästade dagens lunch. Leif berättade om sitt arbete som guvernör, rotarys världspresidents uppmaning om att bryta tabun kring psykisk ohälsa och belyste rotarys sju fokusområden. Avslutningsvis beskrev Leif vår nya distriktsindelning som genom sammanslagningar resulterar i D2365 med start 1 juli i år.
Guvernörsbesök Martin Eleholt 2024-02-14 23:00:00Z 0 Create hope,D2365,Distriktsguvenör

Samtal vid lunchbordet

Publicerad den 01 Feb 2024
artikeltumnagel
 
På dagens lunchmöte fick vi kasta om planerna då föredragshållaren fick ställa in med kort varsel.
Istället så utnyttjade vi tiden genom att låta ordet vandra fritt bland medlemmarna.

Vi fick en uppdatering från Tim Alvéns Minnesfond och deras viktiga arbete.
Livet kring sjön Bolmen och den levande landsbygden diskuterades.
Avslutningsvis hann vi med lite intryck om konjunkturläget och räntebesked från riksbanken.
 
Samtal vid lunchbordet 2024-01-31 23:00:00Z 0

Trender inom Robotik

Publicerad den 25 Jan 2024
artikeltumnagel
Idag gästades vi av Peter Wik från ABBRobotics. Peter berättade lite om ABB som företag och mer om Robotics som division. Robotiseringen ökar stadigt i världen men framför allt i Asien. Enligt ett globalt robotindex, robotar/10 000 anställda, så ligger Sverige på 6:e plats och en av anledningarna till att vi placerar oss så högt är vår bilindustri. För att förse marknaden med robotar så håller ABB på att bygga en ny robotfabrik i Västerås där robotar ska bygga robotar. Peter förtydligar att det inte handlar om ”Terminators” utan industrirobotar som gör tunga lyft, enformig montering osv.
Trender inom Robotik Martin Eleholt 2024-01-24 23:00:00Z 0 ABB Robotics,Robot

Bäckegårds List

Publicerad den 18 Jan 2024
artikeltumnagel
Andreas Sveningsson från Bäckegårds List gästade dagens lunch. Andreas berättade om hur han och hans syster Frida tog över familjeföretaget från pappa Anders 2011 och hur de via egna insikter, lyckade externa rekryteringar och förvärv har tagit företaget fram till där de är idag.
Bäckegårds List Martin Eleholt 2024-01-17 23:00:00Z 0 Trä,Trälist

Lisa Lidén - klubbchef IFK Värnamo

Publicerad den 11 Jan 2024
artikeltumnagel
På dagens lunch gästades vi av fotbollsallsvenskans första kvinnliga klubbchef, Lisa Lidén – IFK Värnamo. Lisa berättade om sin och klubbens fantastiska resa från div. 1 till allsvenskan, arbetet med ungdomsverksamheten, klubbens samhällsengagemang och hur de arbetar med att stärka klubbens värdegrund med kamratskap, respekt, ansvar och mod - KRAM
Lisa Lidén - klubbchef IFK Värnamo Martin Eleholt 2024-01-10 23:00:00Z 0 Allsvenskan,Fotboll,IFK Värnamo

Julavslutning

Publicerad den 22 Dec 2023
artikeltumnagel
Igår träffades vi i Smålandsstenars kyrka för vår årliga julavslutning. Anders och Elisabeth Hullfors bjöd oss på vacker sång och musik, en lugn stund i all julstress. I kyrkans kaffesal avnjöts en jultallrik, julmusikquiz och lotteri toppat med ostkaka.
Önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Julavslutning Martin Eleholt 2023-12-21 23:00:00Z 0 Julavslutning

Lucia

Publicerad den 14 Dec 2023
artikeltumnagel
🎼Natten går tunga fjät, runt gård och stuva🎼
Dagens lunch lystes upp av Lucia med ljus i sin krona följd av tärnor, stjärngossar och vacker sång. Stort tack till eleverna på Villstadskolan för ett fint framträdande!
Lucia Martin Eleholt 2023-12-13 23:00:00Z 0 Lucia,Lussebulle

Årsmöte

Publicerad den 07 Dec 2023
artikeltumnagel
Dagens lunch följdes upp av årsmöte för verksamhetsåret 2022 - 2023. Past President Gunilla Bengtsson höll i ordförandeklubban.
Årsmöte Martin Eleholt 2023-12-06 23:00:00Z 0 Årsmöte

Yrkesinformation

Publicerad den 07 Dec 2023
artikeltumnagel
I måndags anordnade vi yrkesinformation för eleverna i årskurs 9 på Nordinskolan. Företag från Smålandsstenar besökte skolan och berättade vilka jobbmöjligheter som finns hos dem. Sedan fick eleverna besöka företagen och se deras verksamheter. Yrkesinformationen är ett mångårigt projekt som vi driver tillsammans med Nordinskolan för att ge eleverna möjlighet att se vilka olika jobb som finns och kanske underlätta val av gymnasieprogram.
Stort tack till eleverna på Nordinskolan för visat intresse och till EAB, Ekatech Automation AB, Smålandsstenar hotell & utbildningscenter, Trioworld Smålandsstenar AB, Turols Metallartiklar, Västbo Transport AB (VTAB) och Weland AB som deltog under dagen.
Yrkesinformation Martin Eleholt 2023-12-06 23:00:00Z 0 Nordinskolan,Yrkesinformation

Arbetsglädje som skapar god leverans

artikeltumnagel
Idag gästades vi av Peder Yderhag Gislaveds kommuns HR-Chef.
I sitt föredrag fick vi tydliga exempel på vad som präglar hans ledarskap, med mycket fokus på individen, kommunikation och ledning.
Arbetsglädje som skapar god leverans Johan Andersson 2023-11-29 23:00:00Z 0

EAB Racketcenter

Publicerad den 16 Nov 2023
artikeltumnagel
Dagens lunch intogs på EAB racketcenter. Johan Ahrgren, tränare i Smålandsstenar Tennisklub, berättade lite om sig själv och klubbens snart 100 åriga historia, est 1928. Man har idag ca 400 aktiva medlemmar fördelat på barn och vuxna.
Alla skriverier om ”padeldöden” har inte märkts av på EAB Racketcenter då beläggningen på padelbanorna är fortsatt hög. Vi fick även möjlighet att se oss omkring i anläggningen som rymmer både padel- och tennisbanor.   
EAB Racketcenter Martin Eleholt 2023-11-15 23:00:00Z 0 EAB Racketcemter,Padel,Tennis

MonthlyCup

Publicerad den 10 Nov 2023
artikeltumnagel
Igår gästades vi av Lisa Perby, grundare och VD på MonthlyCup, mer känt som menskopp.se.
2014 var Lisa mellan två jobb och funderade på vad hon ville göra. Hennes man kom med förslaget att hon skulle börja sälja menskoppar då hon ofta talade väl om detta mensskydd till vänner och bekantar. Sagt och gjort, hemma vid köksbordet började Lisa dra upp riktlinjer för det som idag är MonthlyCup – marknadsledande i sin bransch i Sverige. MonthlyCup är den enda menskoppen tillverkad i Sverige, gjord av 100% medicinskt silikon och försäljning sker i egen webbshop samt genom samarbete med flertalet butikskedjor.
MonthlyCup Martin Eleholt 2023-11-09 23:00:00Z 0 Menskopp

Montan Skog & Juridik

Publicerad den 02 Nov 2023
artikeltumnagel
För ca två år sedan bestämde sig bröderna Jon och Johan Montan för att starta eget och samla sitt kunnande inom skog och juridik under samma tak. På dagens lunch gästade de oss och berättade om sin verksamhet - Montan Skog & Juridik. Redan från dag ett har de haft mycket att göra och de ser ljust på framtiden med en ökad efterfrågan på sina tjänster. Många gånger samma kund som har behov av både skogliga och juridiska tjänster och då kan bröderna erbjuda en fin helhetslösning.
Montan Skog & Juridik Martin Eleholt 2023-11-01 23:00:00Z 0 Juridik,Montan Skog & Juridik,Skog

Hjälparbete i Rumänien

Publicerad den 01 Nov 2023
artikeltumnagel
Förra veckan gästades vi av Magnus och Bodil Ahlström.
De berättade för oss om deras besök i Rumänien och specifikt anläggningen som EFI-Fadder driver i staden Marghita.
Ett mycket viktigt hjälparbete för utsatta människor i området framförallt inriktas hjälpen till romer.
Hjälparbete i Rumänien Johan Andersson 2023-10-31 23:00:00Z 0 Hjälparbete,Rumänien

Lokal biodling

Publicerad den 19 Oct 2023
artikeltumnagel
På dagens lunch gästades vi av Arne Gunnarsson som gav oss en inblick i hur det är att vara biodlare.
Arne berättade om biårets olika faser, hur en bikupa är uppbyggd och fungerar och vilka verktyg han använder. Han påtalade även vikten av att bina har mat över vintern och hur man vinterfodrar med täckta honungsramar eller sockerlösning. Varje bisamhälle behöver ca 18 kg foder för att klara vintern. Ett mätt bi är ett snällt bi… för det mesta. Vi fick även lära oss måtten på olika ramar, tex. är ramen Svea 300 x 300 mm och är en kunskap som kan komma väl tillpass på tipspromenader 😊 Vilken honung är godast? Enligt Arne är det lindhonung, grönskimrande i färgen med smak av mint. Svår att få tag på men sagolikt god.
Lokal biodling Martin Eleholt 2023-10-18 22:00:00Z 0 Biodling,Honung

Rotary Sverige hjälper Ukraina

Publicerad den 12 Oct 2023
artikeltumnagel
Erik Lundqvist från Hjo Rotaryklubb och projektledare för Rotary Sverige hjälper Ukraina gästade dagens lunch och berättade om den hjälp Rotary har möjliggjort till Ukraina via insamlingskontot Rotary Hjälper. Hittills har över 1 000 000 kr samlats in och använts till skyddsboenden för 200 internflyktingar, transport av en brandbil som skänkts av Räddningstjänsten i Skaraborg, bidrag till stödgruppen "Skicka vidare till Ukraina" för transport av en buss till Ukraina som skänkts av Svealandsregionen och bidrag till Shelterbox leveranser till Ukraina.
Rotary Sverige hjälper Ukraina Martin Eleholt 2023-10-11 22:00:00Z 0 Rotary Hjälper,Rotary Sverige hjälper Ukraina,Shelterbox,Ukraina

Handelskammaren i Jönköping

Publicerad den 05 Oct 2023
artikeltumnagel
Idag gästades vi av Henrik Dahlström och Viktor Wakerius från Handelskammaren i Jönköpings län.
Handelskammarens historia tog sin början 1599 i Marseille, då som en organisation som skulle skydda den franska handeln från pirater i Medelhavet. Genom åren har man utvecklats till att idag vara en oberoende och självständig organisation som ägs av sina medlemmar och verkar för att skapa bra förutsättningar för landets företag. Några av tjänsterna som erbjuds är handelsdokument till exporterande företag och seminarium och utbildningar med mål att öka företagens konkurrenskraft. Men deras främsta uppgift är att vara näringslivets röst ut mot det allmänna.
Handelskammaren i Jönköping Martin Eleholt 2023-10-04 22:00:00Z 0 Handelskammaren i Jönköpings län

Vad skiljer de fristående sparbankerna från övriga banker

Publicerad den 28 Sep 2023
artikeltumnagel
På dagens lunch berättade vår medlem Josefin Backsten, kreditchef på Södra Hestra Sparbank, om skillnader mellan fristående sparbanker och övriga banker.
Den första fristående sparbanken i Sverige öppnade 1820 när Carolina Bernhardina Hammardahl satte in 12 skilling banco och fick kontonummer 1. Mycket har hänt sedan dess men grundidén med sparbanken är oförändrad. Hjälpa så många som möjligt till en sund och hållbar ekonomi och samtidigt dela ut del av överskott lokalt för att ge medborgarna ökad livskvalitet.
Vad skiljer de fristående sparbankerna från övriga banker Martin Eleholt 2023-09-27 22:00:00Z 0 Sparbank,Södra Hestra Sparbank

Lunchmöte

Publicerad den 21 Sep 2023
artikeltumnagel
Programmet på dagens lunch blev lite omkastat då föredragshållaren inte hade möjlighet att komma.
I stället fick vi mer tid att prata med varandra och diskutera klubbärenden. Vår president Jacob delade även med sig av sina svampkunskaper. Visste du tillexempel att blomkålssvamp växer på roten eller stammen på gamla tallar och att den är utsökt som fyllning i en paj men kanske allra godast friterad. Ta vara på det fina vädret och ge er ut i svampskogen.
Foto: Jacob Axelsson
Lunchmöte Martin Eleholt 2023-09-20 22:00:00Z 0 blomkålssvamp

Fallskärmshoppning i formation

Publicerad den 19 Sep 2023
artikeltumnagel
Janeric Axelsson, medlem i vår klubb, är en ovanligt vanlig fallskärmshoppare. Ovanlig på så sätt att han började hoppa först vid 61 års ålder, en ålder då många slutar hoppa. Vanlig för att han gör cirka 70 hopp om året vilket är det ungefärliga hoppsnittet i Sverige. På torsdagens lunch berättade Janeric om känslan att ta klivet ut ur planet på 4000 meters höjd, falla fritt i 230 km/h i en minut och sedan fälla ut skärmen för att glidflyga sista biten ner mot marken. Vi fick en inblick i hur utrustningen fungerar och vilka hjälpmedel man har. Janeric berättade även om när han var i Kalifornien och satte nytt världsrekord i formationshopp för hoppare över 70 år, ett världsrekord som fortfarande står sig. Som avslut fick vi en vink om att prova tandemhopp, en rolig upplevelse som man inte kommer ångra.
 
Fallskärmshoppning i formation Martin Eleholt 2023-09-18 22:00:00Z 0 Fallskärm,Formationshopp,Frittfall,Tandemhopp,Världsrekord

Kick-off i en avslappnande miljö

Publicerad den 08 Sep 2023
artikeltumnagel
Igår hade vi en fantastisk kväll på Kärrhults gård strax väster om Skeppshult. Ester Davidsson, som sedan två år har öppnat upp familjegårdens trädgård för besökare, hälsade oss välkomna och presenterade sin verksamhet. Sedan bjöds vi in i trädgårdens växthus på en välsmakande buffé där största delen av ingredienserna var odlade på gården. Mer närproducerat kan det knappast bli. Mätta och belåtna fick vi på egen hand upptäcka den vackra trädgården som Esters mamma, Elsa, ägnat 30 år åt att skapa. 
Kick-off i en avslappnande miljö Martin Eleholt 2023-09-07 22:00:00Z 0 Kärrhults Gård

Palestinafrågan

Publicerad den 31 Aug 2023
artikeltumnagel
På veckans lunchmöte återvände Ingmar Karlsson till oss för att denna gång prata om den ständigt aktuella Palestinafrågan.
Vi fick en redogörelse för bakgrunden till konflikten främst ur ett palestinskt synsätt, men även situationen idag berördes i ett kort sammandrag
Palestinafrågan Johan Andersson 2023-08-30 22:00:00Z 0 Ingmar Karlsson

Kulturhuset Helios

Publicerad den 24 Aug 2023
artikeltumnagel
På dagens lunch berättade vår medlem Arne Bogren om kulturhuset Helios historia. Den tog sin början 1655 då ett tingshus uppfördes på Västbo härads tingsplats i Ölmestad. Efter flytt, nybyggnation, brand, återuppbyggnad och trångboddhet så slog man 1903 på stora trumman och uppförde dagens tingshus i typisk sekelskiftes tegelarkitektur.
Kulturhuset Helios Martin Eleholt 2023-08-23 22:00:00Z 0 Helios,Reftele,Tingshus

Den Svenska elmarknaden

Publicerad den 17 Aug 2023
artikeltumnagel
Förra veckan smygstartade vi efter sommarledigheten och idag var årets första möte med inbjuden föreläsare.
Hans Brunström, VD på Gislaveds Energi gästade oss och pratade om utmaningar med elmarknaden.
Sveriges energibehov beräknas mer än dubbleras till år 2040 vilket ställer höga krav både på samhälle och konsument.
Den Svenska elmarknaden Johan Andersson 2023-08-16 22:00:00Z 0 Gislaveds Energi,elmarknad

Sommaravslutning

Publicerad den 03 Jul 2023
artikeltumnagel
I torsdags samlades vi i nyrenoverade Trivagården i Skeppshult för sommarfest och presidentskifte.
Eva Möller från Skeppshult Samhällsförening och Anna Gustavsson från Skeppshults Bollklubb höll ett inspirerande föredrag om Trivagårdens 110-åriga historia och den stora renovering/tillbyggnad de nyss genomfört.
Extra roligt var att vi fick vara de första som hyr denna fina lokal.
Kvällen fortsatte med 4-kamp i lagtävlan arrangerad av Martin Eleholt, god mat från Carlssons Matsalar och musikquiz med härlig livemusik & sång av Anders och Elisabeth Hullfors. Dessutom hade Bengt-Anders Johansson valt ut kvällens dryck samt "bubbelvinsterna" till vårt lotteri. Ett särskilt stort tack till de ovan nämnda och till de som skänkt vinster till lotteriet. 
Avgående president Gunilla Bengtsson tackade styrelsen för gott arbete under året och överlämnade presidentkedja och presidentnål till vår president för verksamhetsåret 2023/2024, Jacob Axelsson.
 
Stort TACK till alla som deltog och därmed bidrog till att skapa en så rolig kväll och ett fint minne!
 
Vi skulle egentligen uppvaktat vår klubbmedlem Björn Fröberg som fyllt år, men då han var bortrest så får vi göra det efter semesteruppehållet. Vi spelade dock in en video där vi sjunger "Ja, må han leva". Den mejlades vidare till honom samma kväll och vill du också ta del av den? Klicka på länken nedan:
 
Vill du höra de säkra stämmorna från Anders och Elisabeth framföra "Ta mig till havet" med en något svajig assistans från klubbmedlemmarna? Är du verkligen säker? Klicka i så fall på länken nedan:
 
Klicka på "Läs mer" så får du se många fina foton från vår festliga sommaravslutning.
Sommaravslutning 2023-07-02 22:00:00Z 0 Presidentskifte

Midsommar & Traditioner

Publicerad den 26 Jun 2023
artikeltumnagel
På den sista ordinarie torsdaglunchen för Rotary-året gästades vi av Sven Jarl, som tog oss med bakåt i historien och förklarade var våra traditioner vid midsommarfirandet kommer ifrån.
Vi rörde oss mellan århundradena fram till modern historia i en fängslande historisk beskrivning.
Vi passade även på att tacka personalen på Torghuset för deras fantastiska service under året.

På torsdag avslutar vi året med sommaravslutning och presidentskifte.
Midsommar & Traditioner 2023-06-25 22:00:00Z 0

Stipendieutdelning!

Publicerad den 20 Jun 2023
artikeltumnagel
På kvällen tisdagen 13 juni hade Nordinskolan avslutningsmiddag i Torghuset för alla elever i årskurs 9. Det var 125 glada och förväntansfulla elever deltog. Nordinskolans kök hade lagat en mycket fin 2-rätters festmåltid som intogs under kvällen varvat med tal, spex, musik och elevernas egna nomineringar. Det kan rapporteras att det rådde ingen brist på varken fantasi eller glädje hos dessa ungdomar.
Vår president Gunilla fick äran att delta både under middagen och därefter dela ut stipendier från Smålandsstenar Rotaryklubb till 3 elever som utmärkt sig extra mycket:
Bästa Prestation:  Felicia Möller
Bästa Framsteg:   Emilia Granström
Bästa Kamrat:      Amjad Shhade
 
Klicka på "Läs mer" för att se foton på stipendiaterna.
Stipendieutdelning! 2023-06-19 22:00:00Z 0 Nordinskolan,Stipendie,Stipendieutdelning

PHF-utmärkelse till Cecilia

Publicerad den 20 Jun 2023
artikeltumnagel
Vår klubbmedlem, Cecilia Lindqvist, avtackades med en PHF-utmärkelse för sin insats som skattmästare i distrikt 2380 under åren 2020-2021, 2021-2022 och 2022-2023. Detta skedde i samband med att det var Guvernörsskifte i Vara måndagen den 12 juni. 
Innevarande Distriktsguvernör Per Hansson överlämnade kedjan till Inkommande Distriktsguvernör Leif Nordlander, som formellt tillträder posten 1 juli 2023. Leif Nordlander kommer att bli den sista Distriktsguvernören för D2380. Från och med 1 juli 2024 så kommer vi att tillhöra distrikt 2365, vilket kommer att omfatta Västra Götalands län, Jönköpings län samt Säffle, Kungsbacka och Varberg.
Med på guvernörsskiftet var även Lena Alervall som kommer bli den första Distriktguvernören i det nya distriktet 2365 och tillträder sin post 1 juli 2024.
 
Klicka på "Läs mer" för att ta del av foton.
PHF
PHF-utmärkelse till Cecilia 2023-06-19 22:00:00Z 0 PHF

Tim Alvéns Minnesfond

Publicerad den 15 Jun 2023
artikeltumnagel
Veckans torsdagsmöte lockade många medlemmar och gäster.
Kaj och Majvor Alvén var hos oss och berättade om sitt fantastiska arbete med Tim Alvéns Minnesfond och bakgrunden till att fonden bildades.
Därefter fick vi följa med på den resa till Nepal som 7 av våra medlemmar deltog på.
Ett bildspel gav oss en fin bild av alla upplevelser resenärerna varit med om.
Vill du lära dig mer om Tim Alvéns minnesfond, klicka på länken nedan.
Tim Alvéns Minnesfond 2023-06-14 22:00:00Z 0 Tim Alvéns Minnesfond

ClickIn UF

Publicerad den 08 Jun 2023
artikeltumnagel
I torsdags gästades vi av UF-företaget ClickIn.
Företaget består av 5 stycken nyblivna studenter från Gislaveds Gymnasium.
Produkten är en innovativ stavhållare för skidliftar där UF-företagarna har stått för idéer, utveckling prototyp framtagning och säljarbete mot tänkta kunder.
Föredraget som vi tog del av var deras "säljpitch" som användes när de framgångsrikt tävlade på UF-mässan där de kammade hem titlarna Årets UF-företag och Årets Innovation i Jönköpings Län.
Läraren och handledaren Malin Strand höll också en presentation om vad UF företag är och hur det används i undervisningen.

Företaget ClickIn UF består av: Elin Gunnarsson, Anton Andersson, Elsa Gunnarsson, Axel Hallberg och Ronny Gradin
ClickIn UF 2023-06-07 22:00:00Z 0

Helena Post Mårtensson - edFlow AB

Publicerad den 02 Jun 2023
artikeltumnagel
På veckans möte hade vi förmånen att ha Helena Post Mårtensson hos oss som berättade om sin verksamhet i edFlow AB. Hon hjälper offentlig verksamhet att klara de utmaningar som kommer med omställningar. Främst inriktar hon sig på att öka medarbetares och ledares förmåga att utföra, förbättra och innovera sitt grunduppdrag. Vid sina konsultinsatser använder hon sig även av de båda böckerna som hon har skrivit, Förändringshjulet och Workflow. Och fler böcker är på väg inom snar framtid. En värld och ett arbetsliv i ständig förändring kräver ständig förändring i oss och vårt arbetssätt.
 
Helena Post Mårtensson - edFlow AB 2023-06-01 22:00:00Z 0

Kommunpolisen i GGVV

Publicerad den 29 May 2023
artikeltumnagel
Förra veckan kom våra kommunpoliser i GGVV, Andreas Sjöqvist och Sandra Uddeström, till vårt möte för att berätta om deras verksamhet.
Vi fick en genomgång på de vanligaste brotten just nu och inte helt oväntat är det bedrägerier av olika slag som väldigt många drabbas av. Det är mycket att tänka på för både för äldre och yngre. Ett budskap vi fick med oss var att vi skall alltid vara misstänksamma och ifrågasätta när vi handlar online eller använder våra bankID.
Kommunpolisen i GGVV 2023-05-28 22:00:00Z 0

Nytt lunchpris från 1 juni

Publicerad den 25 May 2023
artikeltumnagel
Från och med 1 juni höjs priset för lunch inkl. kaffe och föredrag från 120 SEK till 140 SEK. Vi har gjort vårt bästa för att hålla priset nere och hoppas att ni har förståelse för att även vi drabbas av prishöjningar till följd av det högre kostnadsläget. 
 
 
Nytt lunchpris från 1 juni 2023-05-24 22:00:00Z 0

Rundtur i Oxanäset

Publicerad den 12 May 2023
artikeltumnagel
I torsdags kväll samlades vi för en intressant rundtur i bergtäkten "Oxanäset" strax utanför Smålandsstenar.
Västbo Lastbilcentral har där en omfattande verksamhet där de spränger bort berg för att sedan krossa det till grus i olika storlekar.
Jan-Erik Andersson, VD på Västbo LBC, guidade oss först i bergtäkten för att sedan ta med oss till deras lokaler i Smålandsstenar.
Här bjöds vi också på en rundtur och avslutade med en mycket god landgång, lotteri och tårta till kaffet.
En mycket trevlig kväll som vår klubbmästare Anders Hullfors planerat.
Rundtur i Oxanäset 2023-05-11 22:00:00Z 0

Brandflyg och Smålandsstenar Flygklubb

Publicerad den 04 May 2023
artikeltumnagel

Jan Carlsson från Smålandsstenar Flygklubb kom till oss på torsdagen och berättade om Brandflyg. Superintressant att höra hur det fungerar och vi fick god insikt i vilket viktigt arbete som görs i brandflyget för att förebygga stora bränder. Vi fick också se aktuella exempel på bränder och en god känsla för hur, när och var man flyger och spanar. 

 
Brandflyg och Smålandsstenar Flygklubb 2023-05-03 22:00:00Z 0

Anders Olsson

Publicerad den 28 Apr 2023
artikeltumnagel

En av de viktigaste frågorna i en kommun är att det är ordning på ekonomin.
Anders Olsson, ekonomichef på Gislaveds kommun, kom i torsdags till oss och berättade om hur de arbetar.
Vi fick en insyn i utmaningarna som kommunen ställs inför ur ett ekonomiskt perspektiv och hur samarbetet mellan politiker och tjänstepersoner fungerar.

 
Anders Olsson 2023-04-27 22:00:00Z 0

På gång i Smålandsstenar

Publicerad den 21 Apr 2023
artikeltumnagel
En återkommande och mycket uppskattad föreläsare var hos oss i torsdags.
Kommunens stadsarkitekt Sven Hedlund förklarade och beskrev tankarna med flera av de stora projekt som pågår i Smålandsstenar just nu.
Bland annat berördes utvecklingen av södra industriområdet, sista etappen av Haghultsleden och de nya områden som planeras utmed gatan med mera.
Ett ämne som berör alla i vårt samhälle där Sven påpekade att det är viktigt att vi som medborgare är delaktiga och kommer med våra synpunkter när det hålls samråd, för att slutresultatet sedan ska bli så bra som möjligt.
På gång i Smålandsstenar 2023-04-20 22:00:00Z 0

Andreas Håkansson

Publicerad den 14 Apr 2023
artikeltumnagel
Andreas Håkansson, bankanalytiker på Danske Bank, gästade oss i torsdags.
Han gav en bild över hur läget ser ut för våra svenska och nordiska banker i jämförelse med omvärlden samt vilka risker som finns för bankerna i närtid.
Ett mycket aktuellt ämne med tanke på vad som hänt både med Credit Suisse och Silicon Valley Bank.
Andreas Håkansson 2023-04-13 22:00:00Z 0

Besök hos Rotaryklubb i Nepal + lite annat

Publicerad den 07 Apr 2023
artikeltumnagel
Fredagen den 7 april besökte vi Rotary Club of Kasthamandap i Kathmandu på deras frukostmöte. Vi blev varmt välkomnade och förärades med var sin halsduk på nepalesiskt vis. På fotot ser ni även mötets föredragshållare som har arbetat för FN under många år. Han hade ett mycket intressant föredrag om hur våra hjärnor fungerar och hur vi tar beslut efter våra känslor och sedan finner logiska anledningar för att rättfärdiga dem. Tyvärr kunde vi inte vara med under hela mötet då de har betydligt längre möten än vad vi är vana vid. Mycket var likt jämfört med våra möten men vid mötets början så applåderade medlemmarna när Presidenten tog på sig kedjan och därefter påkallade Presidenten "50 seconds to God" då samtliga stod tysta. Mindre tysta var de senare när presidenten talade. Det var ganska mycket prat och mobilsignaler vilket vi som svenskar upplevde som lite annorlunda. 
 
 
Besök hos Rotaryklubb i Nepal + lite annat Gunilla Bengtsson 2023-04-06 22:00:00Z 0

Påskbetraktelser

Publicerad den 06 Apr 2023
artikeltumnagel
Idag bjöds vi på torsdagslunch i påskens tecken.
Anders och Elisabeth Hullfors bjöd på en påskbetraktelse med sång och berättelser där vi fick lite fördjupad kunskap om påskens ursprung och dess traditioner.
Vi fick smaka en utmärkt påsklunch med både sill och ägghalvor och som avslutning fick vi ett samtal från våra medlemmar som just nu besöker Nepal.
Påskbetraktelser 2023-04-05 22:00:00Z 0

Småskalig vattenkraft

Publicerad den 30 Mar 2023
artikeltumnagel
Att äga och driva ett eget småskaligt vattenkraftverk fick vi idag veta allt om.
Rolf Oscarsson berättade om hur han förvärvade ett vattenverk med anor från 1600 talet med målet att renovera och få igång en anläggning anpassad för 2020-talet.
Småskalig vattenkraft 2023-03-29 22:00:00Z 0 Grön el,Vattenkraft,Vattenkraftverk

Kicki Kopsch - Önska, Babya och Lekia

Publicerad den 24 Mar 2023
artikeltumnagel
På veckans torsdagslunch gästades vi av Kicki Kopsch, ägare till ett flertal butiker under Önska, Lekia och Babyas paraply.
Vi fick följa med på resan från start med bara en mindre butik i Gislaved till dagens nät av butiker på flertalet orter. Det som började med en fråga om att hyra lägenheten ovanpå Carlstedts i Gislaved slutade med att Kicki och hennes mor köpte fastigheten och övertog butiken. Att driva handel innebär att att vara flexibel för att kunna möta kunderna både på rätt plats och sätt, och numera också digitalt. Internetbutiken som inte gick så bra till en början har under pandemin fått en rejäl skjuts i försäljning och det finns inga tankar längre på att lägga ner den. Det gäller att vara uthållig när man etablerar sig på nya platser/marknader och lära känna kunderna.
Kicki Kopsch - Önska, Babya och Lekia 2023-03-23 23:00:00Z 0 Babya,Lekia,Önska

Daniel Mattiasson

Publicerad den 16 Mar 2023
artikeltumnagel
Igår var Daniel Mattiasson hos oss. Daniel är regissör och har jobbat med Skeppshultscykeln, Volvo, Miriam Bryant och många fler.
Daniel pratade om sin bakgrund och samarbetet med Skeppshultscykeln, men också mycket om varför film är ett så kraftfullt redskap för kommunikation idag och vikten av att bygga ett community.
Ett inspirerande och aktuellt föredrag med bra tempo och starka filmsekvenser!
 
Daniel Mattiasson 2023-03-15 23:00:00Z 0 AND/FIND,Daniel Mattiasson,Film

Heta stolen

Publicerad den 09 Mar 2023
artikeltumnagel
Denna vecka testade vi ett nytt koncept "Heta Stolen"
Där fick en av våra medlemmar under en tio minutersperiod intervjua en annan medlem.
I heta stolen denna dag hamnade Gösta Gunnarsson och Björn Fröberg.
För utfrågningen stod Josefin Backsten och Rebecka Hansson.
Det blev en väldigt intressant och rolig stund där vi fick lära känna våra medlemmar lite bättre.
Klicka på "Läs mer....." för att se foton från Heta stolen.
 
Dessutom bjöd Inge Andersson på tårta då hans företag, Dalhem Garden, utsetts till vinnare av Bästa trädgårdsprodukt 2023 av Elmia Award för sin Gardenbox. Grattis!
Heta stolen 2023-03-08 23:00:00Z 0 Heta Stolen

Dalhem Garden

Publicerad den 02 Mar 2023
artikeltumnagel
Förra veckan var vår klubbmedlem, Inge Andersson, hos oss och berättade om sitt företag Dalhem Garden.
De är specialister på moderna trädgårdslösningar och har blivit nominerade till årets trädgårdsprodukt 2023, för deras innovativa planteringslåda, Gardenbox™, vilken enkelt byggs ihop helt utan verktyg.
Gardenbox™ bygger på ett modulsystem vilket går att variera gällande storlek, material, färg och funktion i nästintill det oändliga.
Klicka på "Läs mer" nedan för fler foton eller ta del av hela deras utbud på deras hemsida: https://dalhemgarden.se/svG/Oversikt_/Start
Dalhem Garden 2023-03-01 23:00:00Z 0 Dalhem Garden,Gardenbox™

Vinlotteri!

artikeltumnagel
Bengt-Anders har återigen med stor omsorg valt ut 2 sorters vin, vilka kommer att lottas ut på lunchmötet 23 mars. Lotterna kostar 10:-/st och man köper dem genom att Swisha till vårt Swishnummer, 1230502906 och skriva "Vinlotteri" i meddelandefältet. Det går också bra att klicka på "Läs mer....." längre ner, då kommer det upp en QR-kod vilken kan skannas i Swish-appen. Då  behöver man inte skriva in Swish-nummer och meddelande. Allt är förberett!
Skicka också gärna ett mejl till smalandsstenar@rotary.se där ni anger "Vinlotteri XX lotter" i meddelandefältet så att vi kan dubbelkolla inför dragningen. I vinstpotten ligger det 2 flaskor vin av vardera sort.
Lycka till!
 
Vinlotteri! 2023-02-28 23:00:00Z 0

Nordinskolan

Publicerad den 23 Feb 2023
artikeltumnagel
På veckans torsdagslunch hade vi Nordinskolans rektor Anna Rothzén som föreläsare.
Vi fick en inblick i vad som händer på skolan vilka utmaningar som både elever och personal möts av.
Framförallt var det roligt att få höra vilken otroligt fin och bra högstadieskola vi har i Smålandsstenar. Något vi kan vara mycket stolta över.
Nordinskolan 2023-02-22 23:00:00Z 0 Nordinskolan

Klubbens Torsdag

Publicerad den 16 Feb 2023
artikeltumnagel
Vår planerade föreläsning blev tyvärr inställd p.g.a sjukdom, men vi ställde om och fick istället information om Shelterbox och deras pågående insats på plats i Turkiet och norra Syrien just nu.
Dessutom hann vi få en redogörelse av kommande lotterivinster, en liten titt på Vägen - en nysläppt bok om Skeppshultcykelns historia och som avslutningstrick blev det en limerick.
Klicka på länken nedan så kan ni ta del av fler fina gruppfoton. För vad är det Bengt-Anders håller på med som får Gunilla och Magnus att kikna av skratt? Och är Arnes tum-signaler ett hemligt kodspråk? Och varför ser Magnus så  oerhört nöjd ut? Kan det vara boksläppet? Kom nästa torsdag så får ni kanske alla svaren!
Klubbens Torsdag Gunilla Bengtsson 2023-02-15 23:00:00Z 0

Lindhe Xtend AB

Publicerad den 09 Feb 2023
artikeltumnagel
Ett mycket gripande och inspirerande föredrag fick vi lyssna till i torsdags.
Christoffer Lindhe berättade om hur han förlorade båda benen och en arm i en tågolycka 2006.
Då proteserna som fanns på marknaden inte var bra nog beslutade sig Christoffer att utveckla en egen protes.
Detta ledde till bildandet av bolaget Lindhe Xtend AB.
Jessika Broström, VD i bolaget, var också med och berättade om de affärsmässiga utmaningarna det är att som liten uppstickare slåss med de stora etablerade bolagen på en internationell marknad.
Lindhe Xtend AB 2023-02-08 23:00:00Z 0 Lindhe Xtend,Protes
RYLA i Mullsjö 10-11 mars 2023-02-02 23:00:00Z 0

Gislaveds nya gröna energipark

artikeltumnagel
På torsdagslunchen vecka 5 gästades vi av företrädare för Gislaveds nya gröna energipark.
Mattias Svensson från Gislaved Energi förklarade tekniken bakom hela anläggningen och Bengt Palmqvist från Gislaved Energipark AB tog oss in mer detaljerat om projektet i Gislaved.

Detta spännande projekt kan man vara med och investera i, både som privatperson och som företag.
Niclas Hiljemark från Enter visade på hur man kan vara med och lokalfinansiera projektet och på så sätt vara delaktig i en grönare framtid.
Gislaveds nya gröna energipark 2023-02-01 23:00:00Z 0 Gislaved Energipark,Gislaveds Energi

Ego-föredrag Josefin Backsten

artikeltumnagel
På veckans möte fick vi lära känna en av våra nyaste medlemmar lite bättre.
Josefin Backsten höll sitt ego-föredrag och vi fick veta mer om hennes bakgrund, personlighet, familj och yrkesutövande. Tack för att du delar med dig, Josefin!
 
EGO
Ego-föredrag Josefin Backsten 2023-01-28 23:00:00Z 0 EGO

Nordlunds Utveckling AB

artikeltumnagel
Senaste Rotary-lunchen bjöd på en inspirerande föreläsning av Åsa-Lina Nordlund från Nordlunds Utveckling AB under temat: "Se din verksamhet med nya ögon - Bli ännu mera attraktiv på marknaden"
Vi fick inspiration av olika utvecklingsprojekt de har arbetat med och även hur man kan ta lärdom från andra branscher. Det är viktigt att avsätta tid för reflektion, nytänkande och kraftsamla!
Nordlunds Utveckling AB 2023-01-22 23:00:00Z 0 Nordlunds Utveckling

NPF i arbetslivet, Ann-Katrin Andersson

artikeltumnagel
Vi rivstartade det nya året med en välbesökt torsdagslunch.
För programmet stod Ann-Katrin Andersson med temat NPF i arbetslivet. På de flesta arbetsplatser finns människor med någon form av NPF (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) t.ex. ADHD, AST, Tourettes syndrom och språkstörning. Hur bemöter vi dessa medarbetare och får dem att utveckla både sig själva och organisationen på bästa sätt? Hur kommunicerar vi och undviker missförstånd? Om detta talade Ann-Katrin Andersson som driver Aktiv Samtalsutveckling.
Ett mycket intressant och viktigt ämne för hela samhället då alltfler får en diagnos.
NPF i arbetslivet, Ann-Katrin Andersson 2023-01-11 23:00:00Z 0

Julavslutning

artikeltumnagel
Den årliga julfesten gick av stapeln i torsdags.
Först samlades vi i Smålandsstenars kyrka för en traditionsenlig avslutning i julens tecken.
Därefter trotsade vi kylan och tog oss till Torghuset för att avnjuta ett klassiskt julbord. Kvällen bjöd på sång, musik, lotterier och gemenskap.
Anders och Elisabeth Hullfors stod för arrangemanget och den vackra musiken.
Bengt-Anders Johansson gjorde en minnesvärd presentation av de 2 st flaskorna vin vilka ingick som priser i lotteriet. Detta gav verkligen mersmak för de månatliga vinlotterierna vi kommer att ha till våren. Vi hoppas kunna dra igång detta redan i januari.
Och vid kvällens slut överlämnade Johan Andersson klubbens gås med varm hand och viss lättnad? till nuvarande klubbmästare Anders Hullfors.
Klicka på "Läs mer..." för fler foton.
Julavslutning 2022-12-14 23:00:00Z 0

Årsmöte

artikeltumnagel
Torsdagen 8 december  var det dags för årsmöte för verksamhetsåret 2021/2022. Det verksamhetsårets president, Martin Eleholt, var ordförande för mötet och dåvarande skattmästare, Peter Cerny, gick igenom de ekonomiska rapporterna. Årsmötet kunde godkänna samtliga handlingar och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2021/2022. 
 
Tyvärr har inte valberedningen fått ihop styrelsen för nästkommande verksamhetsår, 2023/2024. Valberedningens förslag, vilket också godtogs av närvarande medlemmar, var att ha ett extra klubbsamråd 23 februari där den nya styrelsen kommer att presenteras för medlemmarna. Valberedningen har goda förhoppningar om att ha allt klart till dess.
Årsmöte 2022-12-08 23:00:00Z 0

Torsdagslunch

artikeltumnagel
Veckans möte blev lite annorlunda då vi inte hade ett på förhand bestämt program.
Istället hade vi en trevlig lunch där vi fick mycket tid för diskussioner och samtal med varandra.
Som extra krydda så kom ett av våra kommunalråd Anton Sjödell (Moderaterna) som lunchgäst.
Han passade på att kort prata lite om höstens val samt svara på frågor om vad vi kan vänta oss de kommande åren.
Det är mycket investeringar på gång bland annat en ny simhall i Gislaved, publikhall i Anderstorp och Haghultsleden i Smålandsstenar.
Torsdagslunch 2022-11-30 23:00:00Z 0

Trender och tendenser på arbetsmarknaden i GGVV

artikeltumnagel
Jaana Ek från One Partner Group besökte oss på veckans torsdagslunch.
Hon bjöd på ett intressant föredrag där vi fick veta det senaste om situationen på arbetsmarknaden just nu.
Jaana gav oss också en hel del tips om hur företagen måste arbeta för att attrahera dagens unga till sin verksamhet så kallad "employer branding"

 
Trender och tendenser på arbetsmarknaden i GGVV 2022-11-23 23:00:00Z 0 One Partner Group

Fjärrvärme i Smålandsstenar

artikeltumnagel
Det grävs i hela Smålandsstenar och många undrar vad det är.
I torsdags kom André Svensson från Nevel AB och förklarade vad de arbetar med och framförallt vilka åtagande de har i Smålandsstenar.
Nevel har i flera år haft en pelletspanna som förser fastigheter i Smålandsstenar med fjärrvärme.
Nu startar de ett samarbete med Trio World AB, där spillvärme från produktionen tas tillvara och ger värme.
Han berättade också om kommande projekt med utbyggnad även i den södra delen av samhället.
 
 
Fjärrvärme i Smålandsstenar Gunilla Bengtsson 2022-11-17 23:00:00Z 0
Årets företagare i Jönköpings län är från Smålandsstenar! Johan Andersson 2022-11-13 23:00:00Z 0 Stolab,Årets företagare

Vad kan vi lära av Rebeckas arbetsliv?

artikeltumnagel
Idag fick vi alla aktivt reflektera över olika delar av Rebeckas arbetsliv. Ett lunchföredrag med Medskapar Kraft.
Vad påverkade hennes val i arbetslivet och hur påverkade valen henne? Vad kan vi lära oss av dessa insikter och vad lär Rebecka sig genom att lyssna till dem? Och hur tar vi med oss insikterna till vår klubb, vår profession och våra liv? Tack för ett spännande och kreativt möte!
Vad kan vi lära av Rebeckas arbetsliv? Gunilla Bengtsson 2022-11-02 23:00:00Z 0 Medskapar Kraft

Vilken RYLA-helg det blev!

Publicerad den 02 Nov 2022
artikeltumnagel
 

Ett härligt gäng med engagerade ungdomar deltog i utbildningen på Smålandsstenar hotell & utbildningscenter den 21-22 oktober. 
Under fredagen fick de lyssna till Gabriella Karlssons resa från exotisk invandrare på 70-talet, till CFO i den globala koncernen Hexpol Enginering. Mahsa Farajollahi, ägare till Mahsam och Smash Padel och även känd från Farmen inspirerade med sin något brokiga och intensiva resa. Under lördagen berättade Kalle Ekstrand om sin resa från IT-intresserad tonåring i pojkrummet till VD för sitt återkommande prisbelönta tillväxtföretag Toxic Interactive Solution. Martin Skötte från Ung Företagsamhet föreläste om vikten av att tro på sig själv och att våga och höll i en inspirerande workshop för ungdomarna och Camilla Saarinen, ägare och VD för Smålandsstenar hotell & utbildningscenter som var moderator för båda dagarna höll den avslutande föreläsningen om ledarskap och vikten av att förstå de människor man ska leda. 

Ungdomarnas egna ord om vad de tog med sig: 
”Vikten av att våga testa!” ”Det känns inte lika omöjligt nu.” ”Hinder går att ta sig igenom.” ”Det finns många olika vägar till framgång.” ”Vi gick från teori till praktik.” ”Ge inte upp!” ”Man måste våga ta stegen.” ”Misstag är inte fel, det är erfarenhet.”   
Vilken RYLA-helg det blev! Gunilla Bengtsson 2022-11-01 23:00:00Z 0

Elpris och nätavgifter

Publicerad den 27 Oct 2022
artikeltumnagel
En riktig energiboost och spännande fakta bjöd Eric Anderzon från Svenska Elnätsupproret oss på idag. Vi fick veta att det finns ingen elbrist och vi har inga flaskhalsar i nätet för att klara av att energiförsörja Sverige. Det är exporten av el, till följd av regler och ekonomiska vinstintressen, som ställer till det för oss. Den här frågan skapar verkligen stort intresse och många frågeställningar.
Elpris och nätavgifter Gunilla Bengtsson 2022-10-26 22:00:00Z 0 Svenska Elnätsupproret

Besök av DG Per Hansson

Publicerad den 20 Oct 2022
artikeltumnagel
Distriktsguvenör Per Hansson besökte oss igår och berättade bland annat om världspresident Jennifer Jones visioner för året. Per talade även om sina fokusområden: Hållbarhet och miljö, medlemsutveckling och klubbverksamhet.
Vi fick också veta att han har en speciell koppling till vår klubb och Burseryd sedan mitten av 1970-talet.
Besök av DG Per Hansson Gunilla Bengtsson 2022-10-19 22:00:00Z 0 D2380,Distriktsguvenör,Rotary

Studiebesök Kalset Mjölk

Publicerad den 16 Oct 2022
artikeltumnagel
Den traditionsenliga lunchen byttes i torsdags mot kvällsmöte och ett mycket intressant studiebesök på Kalset Mjölk.
Vi fick en grundlig rundvandring där vi fick se mjölkning, djurstallar och foderhantering.
Gårdens innovativa biogasanläggning visades också, här utvinns biogas ur gödsel från gården. Gasen driver motorer kopplade till generatorer som förser gården med ström. Restvärmen används även som uppvärmning.
Studiebesök Kalset Mjölk Gunilla Bengtsson 2022-10-15 22:00:00Z 0

Solinnovation

Publicerad den 06 Oct 2022
artikeltumnagel
Ett allt mer populärt verktyg för att få bukt med skenande elräkningar är att montera solceller på sin fastighet.
Pär Kristensson från Solinnovation i Bredaryd höll i veckans föredrag som gav många svar på hur man går till väga för att som husägare bli elproducent.
 
Solinnovation Gunilla Bengtsson 2022-10-05 22:00:00Z 0 Grön el,Solcell,Solel,Solinnovation

Distriktsguvernör - Vad innebär det?

Publicerad den 29 Sep 2022
artikeltumnagel
Tack Claes Sjögren för att du gav oss en inblick i hur det var att axla rollen som Distriktsguvernör. Det är inte bara 1 år av kraft och energi som krävs av en guvernör, utan det är totalt 4 år av förberedelse, genomförande och överlämning till efterträdaren. Vi är tacksamma över din insats i både vårt distrikt och vår klubb.
 
Distriktsguvernör - Vad innebär det? Gunilla Bengtsson 2022-09-28 22:00:00Z 0

SjöGoo AB - Good building

Publicerad den 22 Sep 2022
artikeltumnagel
På torsdagens lunchmöte var SjöGoo hos oss igen. Senast var för drygt tre år sedan när de hade varit igång ett halvår.
Niclas, Dennis och Rickard berättade om de senaste årens utveckling, framtida planer och framförallt om de värderingar och strategier som särskiljer dem från många andra.
Vi kan konstatera att mycket kan hända på tre år och att utvecklingen går fort!
SjöGoo AB - Good building Gunilla Bengtsson 2022-09-21 22:00:00Z 0 SjöGoo

Ego föredrag av Rebecka Hansson

Publicerad den 15 Sep 2022
artikeltumnagel
Idag trollbands vi av en otrolig resa för både kropp och själ.
Rebecka Hansson bjöd på ego-föredrag. Utgångspunkten var hennes vandring genom de svenska fjällen när hon genomförde ”Gröna bandet” en vandring från Grövelsjön till Treriksröset.
Dels en enorm prestation att vandra 110 mil på 60 dagar, men än mer intressant var den personliga utvecklingen och insikter som kommer när man är helt ensam på fjället.
EGO
Ego föredrag av Rebecka Hansson Johan Andersson 2022-09-14 22:00:00Z 0 EGO

Unik energisatsning i kommunen

Publicerad den 08 Sep 2022
artikeltumnagel
På torsdagens möte fick vi en insyn i det senaste energiprojektet i Gislaveds kommun.
Gislaved Energi och PLS Systems bygger en grön energipark med solceller, batterier och vätgastillverkning.
Till detta kommer det att finnas en multitankstation där fordon kan fylla på med både vätgas och el.
Bengt-Anders Johansson ordförande för det nybildade bolaget Gislaved Energipark AB berättade om planerna för detta unika projekt.
 
 
Unik energisatsning i kommunen Johan Andersson 2022-09-07 22:00:00Z 0 Gislaved Energipark,Gislaveds Energi,PLS Systems

Känner du framtidens ledare?

artikeltumnagel
 
 
Nomineringstiden är förlängd och det går bra att nominera fram till september månads slut till den skräddarsydda och kostnadsfria utbildningen som Rotaryklubbarna i Smålandsstenar, Anderstorp och Gislaved anordnar. Utbildningen riktar sig till ungdomar födda mellan 2001-2004 med intresse för ledarskap. Allt är kostnadsfritt för deltagaren. Så inventera din omgivning på framtida ledartalanger!
Läs mer nedan. För mer information kontakta Gunilla Bengtsson eller Inge Andersson i Smålandsstenar Rotaryklubb. 
Känner du framtidens ledare? Gunilla Bengtsson 2022-09-04 22:00:00Z 0 RYLA

Trivselkväll i Sandvik

Publicerad den 02 Sep 2022
artikeltumnagel
Vilken kväll vi fick! Först promenad runt udden med tankepärlor medan Kristine från Släthult Kött grillade åt oss. Därefter bjöd vår klubbmästare Anders Hullfors på ett quiz där vi fick grubbla över historiefrågor varvat med Karin Larssons sång- och musikfrågor.
Allt på denna vackra plats i sensommarskrud fångat på bild av Martin.
Trivselkväll i Sandvik Gunilla Bengtsson 2022-09-01 22:00:00Z 0
Ellen & Iris Outdoor Spaces Gunilla Bengtsson 2022-08-24 22:00:00Z 0 Ellen & Iris Outdoor Spaces,Trädgård,Trädgårdsdesign,Utemiljö

Klubbens torsdag

Publicerad den 18 Aug 2022
artikeltumnagel
Styrelsen stod för torsdagens program denna veckan.
Vår president Gunilla Bengtsson informerade om sina tankar för kommande Rotary-år.
Klubbens hemsida administreras sedan ett år i ClubRunner. För att friska upp kunskaperna gav Martin Eleholt oss en nyttig genomgång om funktioner och vilken information vi kan hitta på hemsidan och i appen.
Klubbens torsdag Johan Andersson 2022-08-17 22:00:00Z 0 Rotary

Resa till Nepal

Publicerad den 11 Aug 2022
artikeltumnagel
På dagens möte informerade Kaj och Majvor Alvén om Nepalresan som planeras för klubbens medlemmar.
Utöver nödvändiga detaljer om resan så fick vi även en försmak på alla upplevelser som väntar.
Resa till Nepal Johan Andersson 2022-08-10 22:00:00Z 0 Nepal,Tim Alvéns Minnesfond

Välkommen tillbaka efter semesteruppehållet!

Publicerad den 03 Aug 2022
artikeltumnagel
 
Nu är vårt semesteruppehåll slut och ni är varmt välkomna till verksamhetsårets första möte på torsdag 11 augusti. Förutom lunch och nätverkande så innehåller mötet följande:
  • Gunilla hälsar välkommen till nya Rotaryåret
  • Kaj informerar oss om den planerade resan till Nepal 
  • Medlemmarnas bästa tips och minnen från semester
Har du restips eller glada minnen från semestern att dela med dig av, hör gärna av dig till Gunilla före mötet.
 
Väl mött på torsdag!
Välkommen tillbaka efter semesteruppehållet! Gunilla Bengtsson 2022-08-02 22:00:00Z 0

Presidentskifte och sommaravslutning

Publicerad den 01 Jul 2022
artikeltumnagel
Igår var det presidentskifte och sommaravslutning i Smålandsstenar Rotaryklubb på VJ Vilt i Nissaryd. Martin Eleholt lämnade vidare presidentkedjan till Gunilla Bengtsson som nu ska leda klubben vidare. Det bjöds på god mat, Nissarydsquiz, lotteri och mycket mer. Caroline och Jonas från VJ Vilt berättade även om verksamheten och klubben önskar dem lycka till i sin gärning.

Trevlig sommar!
Presidentskifte och sommaravslutning Jacob Axelsson 2022-06-30 22:00:00Z 0 Presidentskifte
Kommundirektör - Stefan Eglinger Henrik Petersson 2022-06-29 22:00:00Z 0 Gislaveds Kommun

Den moderna bonden

Publicerad den 16 Jun 2022
artikeltumnagel
Mycket intressant lunchmöte idag då Hans Samuelsson, Kalset Mjölk, Skeppshult, talade om framtidens lantbruk. Deras 260 kor producerar 7000 liter mjölk/dag och förser deras biogasanläggning med gödsel, vilket i princip gör dem självförsörjande på el och värme. Framtiden är visst redan här!
Den moderna bonden Gunilla Bengtsson 2022-06-15 22:00:00Z 0
Stipendieutdelning Nordinskolan 2022  Martin Eleholt 2022-06-12 22:00:00Z 0 Nordinskolan,Stipendie,Stipendieutdelning

Paul Harris Fellow

Publicerad den 09 Jun 2022
artikeltumnagel
Idag hade vi förmånen att få hedra våra klubbmedlemmar Claes Sjögren och Arne Bogren med varsin PHF, Paul Harris Fellow, för deras förtjänstfulla arbete som distriktsguvernör och distriktssekreterare. Stort grattis!
PHF
Paul Harris Fellow Martin Eleholt 2022-06-08 22:00:00Z 0 PHF

Vad är på gång i Smålandsstenar

Publicerad den 09 Jun 2022
artikeltumnagel
Dagens gäst var Magnus Sjöberg, ordförande i bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo.
Magnus berättade om samarbetet mellan Gislaveds och Tranemos kommun, planeringsmodellen som leder fram till bygglov och en del av allt som är på gång i Gislaveds kommuns just nu hetaste plats… Smålandsstenar!
Vad är på gång i Smålandsstenar Martin Eleholt 2022-06-08 22:00:00Z 0 Gislaveds Kommun

Villstads socken

Publicerad den 08 Jun 2022
artikeltumnagel
I torsdags hade vi eminent besök i form av Sven Jarl, som trots att han är inflyttad kan vara den som vet mest om bygdens historia.
Sven berättade om arbetet som just nu pågår med att bevara bilder från Villstads och Smålandsstenars historia som kommer resultera i ett antal böcker.
Man förstår vilken explosiv utveckling Smålandsstenar haft när man betänker att för bara drygt hundra år sedan bestod samhället av något enstaka hus och Nissastigen var en smal grusväg förbi.
Att lokalhistoria kan engagera så starkt är ett bra tecken på vilken dynamisk bygd vi lever och verkar i!
Villstads socken Jacob Axelsson 2022-06-07 22:00:00Z 0

Höjdarlunch på Billingsberg

Publicerad den 19 May 2022
artikeltumnagel
I dag lunchade vi på 9:e våning i Billingsberg. Vi togs emot av Mattias Johansson, driftschef Gislavedshus, som guidade oss genom husets olika utrymmen, från gatuplan upp till 9:e våning där vi fick njuta av utsikt och lunch. Mattias berättade mer om Billingsbergsprojektet, och andra projekt som Gislavedshus arbetar med runt om i kommunen. Under lunchen hade vi även den stora äran att få hälsa Rebecka Hansson välkommen som ny medlem i klubben. Varmt välkommen Rebecka.   
Höjdarlunch på Billingsberg Martin Eleholt 2022-05-18 22:00:00Z 0

Foil för vindsurfing

Publicerad den 12 May 2022
artikeltumnagel
Magnus Torell är inte bara en god klubbmedlem i Smålandsstenar Rotaryklubb. Han har även tävlat i OS i vindsurfing både i Seoul 1988 och Barcelona 1992. I vindsurfing får man bara skicka 1 tävlande/nation. Vid båda dessa tillfällen deltog 50 st nationer och Magnus tog hem hedrande plats 20 resp. plats 13.
Numera har brädorna utvecklats kraftfullt med kolfiberfena under brädan vilket tar sporten till helt nya hastigheter och oanade höjder.
Foil för vindsurfing Gunilla Bengtsson 2022-05-11 22:00:00Z 0

Inblick i Covid och IVA-vård

Publicerad den 06 May 2022
artikeltumnagel
Caroline Torell från Intensivvårdsavdelningen på Värnamo sjukhus kom förbi i veckan och berättade om verksamheten som bedrivs i nya lokaler som blev färdiga precis innan covidpandemin slog till våren 2020. Ett imponerande arbete som görs och många fler förtjänar att höra om det viktiga och goda arbetet och vården som ges där.
Inblick i Covid och IVA-vård Jacob Axelsson 2022-05-05 22:00:00Z 0

Shelterbox - Pågående insats i Ukraina

Publicerad den 04 May 2022
artikeltumnagel
Jan Larsson från ShelterBox berättade om verksamheten som bedrivs och vikten av samarbetet med Rotary där vårt världsomspännande nätverk är viktigt för att snabbt upprätta kontaktvägar till drabbade områden. Just nu arbetar man tillsammans med partnern People in Need med att dela ut madrasser till människor som förlorat sina hem p.g.a. kriget i Ukraina.
Shelterbox - Pågående insats i Ukraina Martin Eleholt 2022-05-03 22:00:00Z 0

Företagsbesök Ekatech

Publicerad den 21 Apr 2022
artikeltumnagel
Stort tack till Rolf Oskarsson med familj på Ekatech Automation AB för att ni tog emot oss ikväll i era fina och nyligen tillbyggda lokaler. Så intressant att få höra om resan från starten 1999 tills idag. Nu vet vi allt om kompletta robotceller för att spika specialpall. Och var man hittar fina och praktiska lådor till fyrhjulingen!
Företagsbesök Ekatech Gunilla Bengtsson 2022-04-20 22:00:00Z 0

Påskbetraktelse

Publicerad den 14 Apr 2022
Denna skärtorsdag fick vi lyssna till vår medlem Anders Hullfors som berättade om kristendomens största högtid, Påsken.
 
 
Påskbetraktelse Martin Eleholt 2022-04-13 22:00:00Z 0

Stegfabriken.se

Publicerad den 07 Apr 2022
artikeltumnagel
Idag var Anna Gustavsson hos oss och berättade om resan med Stegfabriken.se. Vi lärde oss att vi bor i stegproduktionsbygder och fick en inblick i företagets historia och dess mission. Fantastiskt roligt att ett internationellt företag väljer att etablera sig i Smålandsstenar.
Stegfabriken.se Jacob Axelsson 2022-04-06 22:00:00Z 0

OK Vivill

Publicerad den 31 Mar 2022
artikeltumnagel
Vilken bredd OK Vivill har att erbjuda! Det är inte bara orientering, även om det är det de är mest kända för. De erbjuder även träning i löpning och MTB för såväl nybörjare som erfarna i alla åldrar. Och när snön ligger så är de snabba på att fixa skidspåren. Tack Ida Thunberg och Charlotte Josefsson för ett entusiasmerande föredrag.
Vi ses vid elljusspåret!
OK Vivill Gunilla Bengtsson 2022-03-30 22:00:00Z 0 OK Vivill

Min tid som FN-soldat

Publicerad den 28 Mar 2022
artikeltumnagel
I torsdags hade vi besök av Jonas Andreasson som berättade om sin tid i utlandsstyrkan. Två missioner på Balkan och en i Afrika har gett insikter, minnen och vänner för livet.
Särskilt belyste Jonas vikten av att ta hand om sina veteraner. Det är först de senaste åren det kommit igång ordentligt i Sverige.
Jonas berättade också om VRR, som är en förening som hjälper ekonomiskt utsatta veteraner.
Min tid som FN-soldat Jacob Axelsson 2022-03-27 22:00:00Z 0
Lodjur och varg i Jönköpings län Jacob Axelsson 2022-03-21 23:00:00Z 0

Utvecklingen i Sunnaryd

Publicerad den 11 Mar 2022
artikeltumnagel
I torsdags gästades vi av Sven-Erik Svensson som berättade om Projekt Pulsen i Sunnaryd. Där har man skapat ett aktivitetsområde med padelbana, multiarena, utegym, gungor, boulebanor, utemöbler och klubbhus. Padelbanan är redan igång och allt ska vara helt klart till semestern. Sunnaryd hälsar er välkomna!
Utvecklingen i Sunnaryd Gunilla Bengtsson 2022-03-10 23:00:00Z 0

Fössta tossdan i mass

Publicerad den 03 Mar 2022
artikeltumnagel
Dagens föredrag blev på grund av sjukdom inställt. Men med massipantåta och trevliga samtal och nätverkande var det ändå en givande tossda.
Fössta tossdan i mass Jacob Axelsson 2022-03-02 23:00:00Z 0

Smålandsstenar hotell och utbildningscenter

Publicerad den 01 Mar 2022
artikeltumnagel
I torsdags fick vi besök av Camilla och Ann-Marie från Smålandsstenar Hotell och Utbildningscenter som berättade om nuläge och framförallt satsningarna framåt. Kul att höra och vi önskar dem lycka till!
 
Smålandsstenar hotell och utbildningscenter Jacob Axelsson 2022-02-28 23:00:00Z 0

Stiftelsen Torghuset

Publicerad den 22 Feb 2022
artikeltumnagel
Vi gästades i torsdags av Anette Josefsson från Torghuset. Anette berättade lite om husets tillkomst och historia, sin tid i huset, stiftelsen som äger och förvaltar Torghuset och framtidsplaner för verksamheten.
Hon poängterade även att alla vi som bor i region är en stor del av att skapa Torghuset. Det finns här för att alla invånare i vår kommun skall kunna använda det som en tillgång och skapa sina egna möten och arrangemang. Dessutom är det öppet för alla som vill att besöka med bio, föreläsningar, events och framför allt rotaryluncher. Människorna som fyller huset med aktivitet tillsammans är den viktigaste delen av Torghuset i Smålandsstenar!
 
Stiftelsen Torghuset Martin Eleholt 2022-02-21 23:00:00Z 0

RYLA - Unik utbildning för unga ledare

Publicerad den 17 Feb 2022
artikeltumnagel
RYLA är utbildning i ledarskap för unga. För alla mellan 20-30 år som vill utveckla sitt ledarskap genom nätverkande, föreläsningar och övningar. Den 18-19 mars ses vi i Mullsjö. Mejla kickifalk58@gmail.com för mer information.
RYLA - Unik utbildning för unga ledare Martin Eleholt 2022-02-16 23:00:00Z 0 RYLA

Hållbarhetsarbete för företag

Publicerad den 16 Feb 2022
artikeltumnagel
I torsdags hade vi digitalt besök av Max Sundvall och Eva Enberg från Almi.
Max pratade om hur Almi kan hjälpa företag med hållbarhetsarbete enl. ISO 26000 och Eva berättade om Almis gröna lån vars syfte är att möjliggöra grön omställning i små och medelstora företag.
 
 
Hållbarhetsarbete för företag Martin Eleholt 2022-02-15 23:00:00Z 0

Fondbolagets perspektiv på räntor och fastigheter

Publicerad den 03 Feb 2022
artikeltumnagel
Idag fick vi lyssna till Henrik Tingstorp från Simplicity när han delgav oss ”Fondbolagets perspektiv på räntor och fastigheter”.
Intressant att få höra hur de ser på den ekonomiska turbulenta starten på 2022 och de faktorer som påverkar marknaden.
Fondbolagets perspektiv på räntor och fastigheter Gunilla Bengtsson 2022-02-02 23:00:00Z 0
The Rotary Foundation Martin Eleholt 2022-02-01 23:00:00Z 0 TRF
Varför har vi chaufförsbrist i åkerinäringen? Jacob Axelsson 2022-01-18 23:00:00Z 0

Smålandsstenar Rotaryklubb 50 år

Publicerad den 15 Dec 2021
artikeltumnagel
I torsdags höll Sven Modigh program live från Särö. Vi fyller 50 år i år och vi fick en genomgång av några av klubbens milstolpar. Roligt och intressant för alla, men särskilt för de lite nyare medlemmarna!
Smålandsstenar Rotaryklubb 50 år Jacob Axelsson 2021-12-14 23:00:00Z 0 50år,Rotary
Aktuella energifrågor; Hans Brunström, VD, Gislaved Energi. Martin Eleholt 2021-11-30 23:00:00Z 0 Gislaveds Energi
Trioworld AB — Koncernchef Andreas Malmberg Henrik Petersson 2021-11-22 23:00:00Z 0 Trioworld
Besök av Distriktsguvernör Inger Gustavsson Henrik Petersson 2021-11-11 23:00:00Z 0 Distriktsguvenör,Rotary
Störningar i internationella fraktkedjor med skenande fraktpriser som följd — TKL Logistics Henrik Petersson 2021-11-08 23:00:00Z 0

Anderstorp Running Grand Prix

Publicerad den 03 Nov 2021
artikeltumnagel
Klubbens Anders Andersson berättade på senaste mötet om Anderstorp Running Grand Prix — löpning på Sveriges snabbaste bana Scandinavian Raceway. Trots att vädret inte varit optimalt de första två åren har det presterats riktigt fina tider. Till nästa år har man beställt perfekt löparväder till den 13 juli!
Anderstorp Running Grand Prix Jacob Axelsson 2021-11-02 23:00:00Z 0

Jakt för stående fågelhund

Publicerad den 14 Oct 2021
artikeltumnagel
På veckans Rotarymöte berättade Anders Andersson om en av sina passioner, jakt för stående fågelhund. Det bjöds på många fina bilder från fjällvärlden och härliga beskrivningar av relationen till hunden.
Jakt för stående fågelhund Gunilla Bengtsson 2021-10-13 22:00:00Z 0

Peter Gustafsson - Förändringsledare

Publicerad den 30 Sep 2021
artikeltumnagel
Idag fick vi lyssna till Peter Gustafsson och hans erfarenheter från att leda i förändring i både smått och stort. Han har arbetat med förändringsarbete under hela sitt yrkesverksamma liv i både Sverige och norra Europa. Peter talade om vikten av sunt förnuft och hur hans definition av det ser ut.
Tack för ett intressant föredrag!
Peter Gustafsson - Förändringsledare Gunilla Bengtsson 2021-09-29 22:00:00Z 0

Ett utrikes liv - Ingmar Karlsson

Publicerad den 24 Sep 2021
artikeltumnagel
Den här veckan gästade Ingmar Karlsson oss och berättade i korthet om sitt liv som diplomat. Ingmar Karlssons nyligen utgivna bok handlar om hans liv som diplomat, möten med ledande politiker och analyser av världens utveckling samt hur de har påverkat Sverige.
Ett utrikes liv - Ingmar Karlsson Henrik Petersson 2021-09-23 22:00:00Z 0 Ingmar Karlsson

Känner du framtidens ledare?

Publicerad den 17 Sep 2021
artikeltumnagel
Har din förening en duktig ungdomsledare? Ser du ledaregenskaper hos en ung kollega? Släkting, granne eller någon annan ungdom i din närhet?
Känner du framtidens ledare? Martin Eleholt 2021-09-16 22:00:00Z 0 RYLA

Weland

Publicerad den 16 Sep 2021
artikeltumnagel
I torsdags gästades vi av Johanna Edlar och Lars Kennethsson från Weland AB.
De berättade om alla bolag som ingår i Welandkoncernen och visade en film om företaget.
Weland Martin Eleholt 2021-09-15 22:00:00Z 0 Weland

Träffas & trivs

Publicerad den 09 Sep 2021
artikeltumnagel
Vilken härlig kvällsaktivitet vår klubbmästare bjöd in oss till. Huvudaktivitet var luftgevärsskytte men vi fick även tävla i krocket, potatisskalning och ordkonstruktion m.m. Efter paus med grillning och lottförsäljning avgjordes allt i en rafflande ljusduell.
Träffas & trivs Gunilla Bengtsson 2021-09-08 22:00:00Z 0
Lokalfinansieringsportalen 2021-09-01 22:00:00Z 0

UngDrive

Publicerad den 26 Aug 2021
artikeltumnagel
Idag var Stefan FalkBoman från UngDrive hos oss och höll ett engagerat och uppskattat föredrag om deras verksamhet som består i att coacha ungdomar från i princip 0 till 20 år i att driva företag och entreprenörsskap. Ett spännande och viktigt arbete!
Vi fick även en insikt i hur man håller en digital kickoff för 800 personer utspridda i hela landet!
UngDrive Jacob Axelsson 2021-08-25 22:00:00Z 0 UngDrive

Stipendieutdelning Nordinskolan 2020

Publicerad den 01 Jul 2020
artikeltumnagel
Rotarys stipendieutdelning till förtjänta elever.

Vid Nordinskolans avslutning idag uppmärksammades elever i avgångsklasserna traditionsenligt med stipendier från Smålandsstenars Rotaryklubb. Klubben har sedan ett antal år lämnat stipendier som uppmuntran till elever som enligt lärarkollegiet förtjänar uppmärksamhet i kategorierna bästa kamrat, bästa framsteg och bästa prestation. Varje stipendiat får 1500 kr för sina insatser.

Stipendieutdelning Nordinskolan 2020 Henrik Petersson 2020-06-30 22:00:00Z 0 Nordinskolan,Stipendie,Stipendieutdelning

Presidentskifte 19/20

Publicerad den 28 Jun 2019
artikeltumnagel

Så har ett år passerat igen. Att tid är något man inte styr över det förstår man. Jan-Erik Axelsson som lämnade över klubban till vår kommande president Bengt-Anders Johansson summerade några tankar kring just detta innan han lämnade över. När man står inför sitt presidentår och funderar hur detta kommer att bli. Hur man vill representera klubben och vad man vill åstadkomma med sitt presidentår.. och så fort det året passerar...

Vi i klubben skickar ett stort tack till Jan-Erik för ett fint år i Rotarys anda och ett nästan ännu större tack och lycka till till Bengt-Anders som på kort varsel hoppade in och tog på sig rollen som vår president för 2019/2020

Presidentskifte 19/20 Helena Sveningsson 2019-06-27 22:00:00Z 0 Presidentskifte

RYLA Young 2019

artikeltumnagel
Första helgen i mars 2019 samlades ett 25-tal ungdomar för att delta i RYLAs ledarutbildning som anordnades på Smålandsstenar Hotell o konferens. Dagarna innehöll föreläsningar av bl a Camilla Saarinen, Kalle Ekstrand, David Gustavsson som pratade ledarskap och där deltagarna uppmuntrades till reflektion och eftertanke kring hur vi är och vad som driver vårt beteende. Jaana Fransson och Lotta Ryman gav sköna tips att tänka på när man söker jobb, skriver CV och hur vi framställer oss själva bl a i en anställningsintervju. Vi fick också träffa en mycket energisk utbytesstudent från Arizona. Allt summerades med en egen ” detta vill jag vara om 10år” samt en diplomutdelning av utbildningskommiteen.
Lars, Helena och Kicki från Gislaved, Smålandsstenar och Anderstorps Rotaryklubbar arrangerade.
RYLA Young 2019 Helena Sveningsson 2019-03-03 23:00:00Z 0 RYLA,RYLA Young

Presidentskifte 2017

artikeltumnagel

Vi har haft presidentskifte i Smålandsstenars Rotaryklubb. Claes Sjögren lämnade över ordförandeklubban till Magnus Torell som berättade lite grann om sig själv och om sina tankar om sitt presidentskap.

Ett stort tack från oss alla i Smålandsstenars Rotaryklubb till Claes för stort engagemang under Ditt presidentår. Och ett stort lycka till till Magnus. Vi ser med glädje fram emot ett spännande nytt Rotaryår med mycket roligt tillsammans

Presidentskifte 2017 Helena Sveningsson 2017-06-30 22:00:00Z 0 Presidentskifte

Presidentskifte 2016

artikeltumnagel
Matts Svensson (th) lämnade idag över ordförandeklubban med en känslofylld sammanfattning av sitt presidentår. Under sitt år har han verkat för att vi ska ha trevligt och det ska kännas meningsfullt i Rotary Smålandsstenar.

Claes Sjögren tar nu över presidenskapet för Rotaryåret 2016/2017.
Presidentskifte 2016 Helena Sveningsson 2016-06-29 22:00:00Z 0 Presidentskifte
Stipendieutdelning Nordinskolan Helena Sveningsson 2016-06-13 22:00:00Z 0 Nordinskolan,Stipendie,Stipendieutdelning
Resa till Nepal Helena Sveningsson 2016-05-24 22:00:00Z 0 Nepal,Tim Alvéns Minnesfond
Shelterbox Sweden JAM Magnevik 2015-05-04 22:00:00Z 0
Tim Alvéns minnesfond Kaj Alvén 2015-04-30 22:00:00Z 0 Tim Alvéns Minnesfond
Tags
Alla (136) Nordinskolan (6) Presidentskifte (5) Gislaveds Energi (4) Rotary (4) RYLA (4) Stipendie (4) Stipendieutdelning (4) Tim Alvéns Minnesfond (4) Distriktsguvenör (3) Årets företagare (2) EGO (2) Gislaved Energipark (2) Gislaveds Kommun (2) Grön el (2) Ingmar Karlsson (2) Nepal (2) PHF (2) Solcell (2) 50år (1) ABB Robotics (1) Allsvenskan (1) AND/FIND (1) Årsmöte (1) Babya (1) Biodling (1) Biogas (1) blomkålssvamp (1) Create hope (1) D2365 (1) D2380 (1) Dalhem Garden (1) Daniel Mattiasson (1) Diskus (1) EAB Racketcemter (1) Ekonomikonsult (1) Ellen & Iris Outdoor Spaces (1) elmarknad (1) Fallskärm (1) Film (1) Filmblåsning (1) Formationshopp (1) Fotboll (1) Frittfall (1) Gardenbox™ (1) Handelskammaren i Jönköpings län (1) Helios (1) Heta Stolen (1) Hjälparbete (1) Honung (1) IFK Värnamo (1) Julavslutning (1) Juridik (1) Källemo (1) Kärrhults Gård (1) Kiva (1) Lekia (1) Lindhe Xtend (1) Lucia (1) Lussebulle (1) Medskapar Kraft (1) Menskopp (1) Möbler (1) Montan Skog & Juridik (1) Nordlunds Utveckling (1) OK Vivill (1) One Partner Group (1) Önska (1) Padel (1) PLS Systems (1) Protes (1) Reftele (1) Rigef Plastemballage AB (1) Robot (1) Rotary Hjälper (1) Rotary Sverige hjälper Ukraina (1) Rumänien (1) RYLA Young (1) Shelterbox (1) SjöGoo (1) Skandinaviskdesign (1) Skog (1) Smålandsstenar Hotell (1) Södra Hestra Sparbank (1) Solel (1) Solinnovation (1) Sparbank (1) Stolab (1) Svarvning (1) Svenska Elnätsupproret (1) svetsning (1) Tandemhopp (1) Tennis (1) Tingshus (1) Trä (1) Trädgård (1) Trädgårdsdesign (1) Trälist (1) TRF (1) Trioworld (1) Ukraina (1) UngDrive (1) Utemiljö (1) Världsrekord (1) Västbo Transport (1) Vattenkraft (1) Vattenkraftverk (1) Villstad Gif (1) Weland (1) Yrkesinformation (1)